Zašto je pretučen Bahrija Bulić

13 jan 2012

Bulića su pre nekoliko dana napala četvorica maloletnika i brutalno ga pretukla, iako je Bulić neposredno pre toga prijavio pretnje policiji, gde su mu rekli da nemaju slobodnu policijsku patrolu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je danas da se hitno razjasni šta se tačno dogodilo i zbog čega je pretučen Novosađanin Bahrija Bulić na Adamovićevom naselju.

„Ukoliko se zaista ispostavi da je, kao što je danas objavljeno u medijima, prebijen zbog svoje nacionalnosti i da su zbog toga uznemiravana i njegova deca zahtevamo najteže kazne za napadače“, navodi se u saopštenju.

LSV je podsetila da je Novi Sad grad koji se ponosi svim nacionalnim zajednicama koje u njemu žive i tu osobinu je sačuvao i u najtežim vremenima.

Bulića su pre nekoliko dana napala četvorica maloletnika i brutalno ga pretukla. Neposredno pre incidenta Bulić je prijavio njihove pretnje u obližnjoj policijskoj stanici, gde su mu rekli da nemaju slobodnu policijsku patrolu i da problem proba da reši sa njihovim roditeljima.

Prema njegovim rečima, ista grupa huligana već duže mu je na ulici upućivala pogrdne reči na nacionalnoj osnovi, a toga nije bilo pošteđeno ni njegovo dvoje dece.

„To su momci iz ovog kraja koje uglavnom poznajem. Pre nekog vremena počeli su da mi dobacuju i pominju moje poreklo, a najgore je što su to isto radili i mojoj ćerki, uz reči koje nisu ni za spominjanje“, rekao je Bulić za novosadski Dnevnik.

Buliću su u Urgentnom centru konstatovane povrede glave, lica i tela, a od zadobijenih udaraca zaradio je pet kopči na glavi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!