Zastava i grb Vojvodine u skladu sa Ustavom

Jun 25 2012

Ustavni sud Srbije posle osam godina doneo odluku

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da je odluku Ustavnog suda primio u petak i ocenio da je ona jako važna sa aspekta ishoda i stavljanja tačke na jednu proceduru i period sumnji.

„To znači da je Ustavni sud odbacio inicijative za utvrđivanje neustavnosti odluke Skupštine Vojvodine iz 2003. godine kojom su grb i zastava Vojvodine definisani”, rekao je Pastor.

On je podsetio da se pred Ustavnim sudom još vode postupci o utvrđivanju ustavnosti i zakonitosti Statuta Vojvodine i Zakona o prenosu nadležnosti i ocenio da će i tu odluku sud doneti uskoro, jer su saslušani brojni ekspreti.

„Nadam se da će i u tim postupcima preovladati naučno zasnovani stručni stav iznad nekih političkih ambicija. To bi bilo strašno sa aspekta stabilnosti i ukupnom pravnog poretka Republike Srbije”, rekao je Pastor.

Na incijativu člana Demokratske stranke Srbije Vladimira Kerlete Ustavni sud Srbije je 2004. godine pokrenuo je postupak za ocenu ustavnosti Odluke o upotrebi istorijskih znamenja Vojvodine.

(Beta)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (+7 rating, 7 votes)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jun 25 2012. Filed under Izdvajamo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+