Zamenik generalnog direktora Srbijagasa usmrtio dečaka

23 avg 2010

Zamenik generalnog direktora preduzeća "Srbijagas" Radoslav Vujačić imao je više od dva promila alkohola u krvi kada je svojim audijem naleteo na petnaestogodišnjeg dečaka iz Futoga i usmrtio ga

Zamenik generalnog direktora preduzeća „Srbijagas“ Radoslav Vujačić imao je više od dva promila alkohola u krvi kada je svojim audijem naleteo na petnaestogodišnjeg dečaka iz Futoga i usmrtio ga, piše beogradska štampa u sutrašnjem izdanju.
Prema nezvaničnim saznanjima lista Novosti, Vujačić (58) koji je i predsednik Odbora Socijalističke partije Srbije za Južnobački okrug i predsednik Upravnog odbora Azotare u Pančevu je imao od 2,2 do 2,4 promila alkohola u organizmu kada je svojim „audijem A4“ naleteo na dečaka koji je vozio biciklu na Dunavskom keju u Novom Sadu.
Pored toga, kako prenose Novosti, Vujačić je vozio i neprilagođenom brzinom i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.
Njemu je posle saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu određen pritvor do 30 dana, a po rečima sudije Miroslava Alimpića, Vujačić je vozio u stepenu veoma teške alkoholisanosti, jer je imao više od 1,6 promila alkohola u organizmu, pišu Novosti.
U Srbijagasu su naveli da Vujačić nije vozio službeni automobil već privatni i da je od 20. avgusta je na godišnjem odmoru i da će dalji koraci biti poznati posle istrage koju vodi policija.
Petnaestogodišnji dečak je od siline udara pao sa bicikla na kolovoz i preminuo na licu mesta, a pet minuta kasnije, na mesto dečakove pogibije, stigao je i njegov otac, pišu Novosti.
Prema pisanju Preša, dečak je od jačine udarca najpre bačen na haubu automobila, koji je ga nosio više od 30 metara, potom pao na put, a „audi“ je prešao preko njega i smrskao mu lobanju.
Vujačić je, kako piše taj list, tvrdio da biciklista nije bio osvetljen i da ga zbog toga nije video na vreme.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!