Zagreb: Misa za Tita nakon duge pauze

10 jan 2016

Misu je naručio i platio bivši novinar „Večernjeg lista“, slobodni novinar Vojislav Mazzocco, koji je svoj postupak nazvao „društvenim eksperimentom“

U nedjelu navečer je u zagrebačkoj crkvi Sv. Marka Evanđelista na Trgu sv. Marka – između zgrada Vlade, Sabora i Ustavnog suda – održana misa zadušnica za Josipa Broza Tita.

Na misi se okupilo stotinjak ljudi, i nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Misu je naručio i platio bivši novinar „Večernjeg lista“, slobodni novinar Vojislav Mazzocco, koji je svoj postupak nazvao „društvenim eksperimentom“.

Misa za Tita održana je nakon pauze od desetak godina kako nitko u Hrvatskoj nije naručivao misu za pokojnog jugoslavenskog predsjednika.

Na samom kraju prošle godine, 28. prosinca, održana je u jezuitskoj crkvi u Palmotićevoj ulici u Zagrebu misa za ustaškog „poglavnika“ Antu Pavelića.

Nije poznato tko je naručio i platio tu misu, koju se redovito naručuje i održava od uspostave višestranačja u Hrvatskoj.

Grupa antifašista prosvjedovala je pred crkvom zbog te mise, a na početku prosvjeda bezuspješno ih je pokušala napasti grupa desnih ekstremista.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!