Zabranjena Parada ponosa

30 sep 2011

Država kapitularila pred ekstremistima posle višenedeljne kampanje zastrašivanja javnosti u kojoj su prednjačili sami državni zvaničnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zabranilo je danas sve javne skupove koji su bili zakazani za vikend, a nose povećani bezbednosni rizik.

Inače, vest o zabrani, doneto j posle procene bezbodnosnih struktura da nisu spremne da se suoče s huliganima, usledila je nekoliko sati nakon što je na Pasuljanskim livadana „uspešno izvedena“ vežba antiterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Kako je objašnjeno, MUP je to učinio na osnovu Zakona o okupljanju građana, odnosno nadležnih organa teritorijalnih jedinica MUP-a na kojima su skupovi prijavljeni.

Inače, pomenuti zakon predivđa zabranu održavanja javnog skupa radi, kako se navodi, ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine.
O zabrani održavanja javnog okupljanja nadležni organ je dužan da obavesti sazivača skupa najkasnije 12 sati pre vremena za koje je skup zakazan.

Iz MUP-a je saopšteno i da se zabrana ne odnosi na kulturne i sportske manifestacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!