Za unapređenje zdravstva u Vojvodini 400 miliona dinara

25 mar 2015

Javni konkurs je otvoren danas, a pravo učešća imaju sve zdravstvene ustanove čiji je osnivač AP Vojvodina

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine obezbedila je 400 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti zdravstvene zaštite u Vojvodini, koji će biti realizovani preko javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata nabavke medicinske opreme i projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata zdravstvenih ustanova, saopšteno je danas iz te institucije.

Kako se objašnjava, javni konkurs je otvoren danas i trajaće do 6. aprila, a pravo učešća imaju sve zdravstvene ustanove čiji je osnivač AP Vojvodina, u skladu sa Planom mreže zdravstvenih ustanova.

U Upravi za kapitalna ulaganja ističu da su u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu za ovu godinu, za finansiranje i sufinansiranje projekata nabavke medicinske opreme predviđena sredstva u visini od  270 miliona dinara, a za projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata zdravstvenih  ustanova predviđeno je 130 miliona dinara.

„Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite je podrška projektima koji će omogućiti kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građanima, ali i poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama čime se doprinosi očuvanju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Vojvodine“, piše u objavi Uprave.

Detaljne informacije o objavljenom konkursu, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentaciji Pokrajinske vlade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!