Za reakciju „preko mere“ 273 hiljade dinara iz budžeta

02 sep 2014

Direktor potvrdio da je radnik obezbeđenja reagovao "preko mere"

Nakon što je fotoreporter Lista Zrenjanin Jovan Njegović Drndak napadnut dok je obavljao svoju profesionalnu dužnost na zrenjaninskoj manifestaciji Dani piva, javnosti se obratio i direktor nadležnog javnog preduzeća Turističkog centra (TC) Dragan Vulešević.

Vulešević je u izjavi za Udruženje novinara Srbije potvrdio da je pripadnik privatnog obezbeđenja reagovao „preko mere“.

Direktor zrenjaninskog TC, međutim, ocenio je da je na privatnoj firmi da kazni svog radnika.

„On je slepo slušao naređenje obezbeđenja Tonija Cetinskog da nikoga ne pušta u taj deo nakon što postave svoje instrumente. Mi novinare smatramo delom ekipe koja realizuje ovu manifestaciju, jer je svojim radom promovišu i oduvek smo težili da im omogućimo najbolje uslove za rad. Jako nam je žao zbog incidenta“, rekao je UNS-u Vulešević.

Ugovor sa „Polar Security“, kako se zove firma koja je dobila na javnom tenderu poslove fizičkog obezbeđenja Dana piva, zaključen je 26. juna.

Ugovorom je predviđeno da se za period od 24. avgusta do 1. septembra toj firmi za usluge plati 273 hiljade dinara.

Naručilac ovog posla je zrenjaninski Turistički centar, odnosno direktor kao odgovorno lice.

Sudeći po poslednjoj izjavi direktora Vuleševića, i pored otvorenog priznanja o reakciji „preko mere“, građani Zrenjanina će ipak platiti ugovorenu uslugu fizičkog obezbeđenja, a otkazivanje ugovora se ne razmatra.

Vulešević je, inače, zrenjaninskoj javnosti poznat kao kadar Socijalističke partije Srbije (SPS), koji je u fotelju direktora javnog preduzeća seo nakon predsednikovanja Rvačkim klubom Proleter.

Pre njegovog imenovanja, zrenjaninska skupština promenila je Statut Turističkog centra tako da za direktora može biti izabran kandidat koji ima završenu samo srednju školu, sa tri godine radnog iskustva u oblasti turizma (čitaj Vulešević).

A firma „Polar Security“ od sredine juna do sredine septembra ove godine radi i uslugu spašavanja na lokalnim kupalištima. Za 1,7 miliona dinara.

(Žana Majski)

Podelite ovu stranicu!