Vučinić (DS) za sutra najavio razgovor sa SVM u Subotici

20 jan 2010

Gradonačelnik Subotice i funkcioner Demokratske stranke (DS) Saša Vučinić najavio je danas da će u četvrtak in…

subotica1.jpgGradonačelnik Subotice i funkcioner Demokratske stranke (DS) Saša Vučinić najavio je danas da će u četvrtak inicirati razgovore sa Savezom vojvođanskih Mađara (SVM), koalicionim partnerom demokrata.
Vučinić je za agenciju Beta kazao da će vanrednu sednicu Skupštine grada, međutim, zakazati tek posle konsultacija i sa spremnim predlozima za nove članove gradskog veća.
Predsednik Skupštine grada Jene Maglai, funkcioner SVM, poslao je danas službeni dopis gradonačelniku da se izjasni o sazivanju vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi se odlučivalo o ostavkama dvoje članova Gradskog veća iz SVM.
Vučinić je za Betu danas kazao da nema pomaka u odnosima SVM i DS, nakon sednice u ponedeljak kada je rekonstruisano Gradsko veće, a bez mandata ostala dva člana SVM.
„Razgovore sa predsednikom Gradskog odbora SVM iniciraću da bismo sagledali novonastalu situaciju. Drugo, po propisima i Statutu dužan sam predložiti zamene za mesta za koja su ponuđene ostavke. Moram videti prvo želi li SVM uopšte predložiti nove članove veća“, rekao je Vučinić.
Prema njegovim rečima, ako SVM ne želi da predloži svoje članove u Veće, biće održane konsultacije unutar koalicije Za evropsku Suboticu koju predvodi DS.
„U tom će slučaju uslediti razgovori sa svim strankama koje su zainteresovane, ali o tome još ne želim razgovarati. Videćemo kako će proteći razgovori sa SVM, a konkretnije odgovore očekujem u narednih nedelju dana“, rekao je Vučinić.
Odluku DS o rekonstrukciji Gradskog veća u Subotici u Skupštini grada u ponedeljak su podržali jedan odbornik Socijalističke partije Srbije i četiri odbornika Demokratske stranke Srbije, a pre glasanja o tom predlogu odbornici SVM su napustili sednicu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!