Vučenić: Od gostovanja Olje Bećković vlast me bojkotovala

18 mar 2015

Onemogućena da profesionalno obavlja svoj posao

Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot, izjavila je za Danas novinarka Danica Vučenić, komentarišući razloge za odlazak sa RTV Vojvodine.

Ona je dodala da je tako bila onemogućena da u ime publike, na javnom servisu, postavi pitanja od značaja za javnost. Vučenić je naglasila da je nakon toga postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke i da je na taj način „uterana u jednostranost“.

„Smatram da na taj način ne mogu profesionalno da obavljam svoj posao kao intervjuer javnog servisa, jer je moj posao da postavim pitanja i tražim odgovore od svih učesnika javnog i političkog života. Moja ideja profesionalnog novinarstva je u koliziji sa stanjem u kome se nalazim sa svojom emisijom“, navela je Vučenić.

Ona je poručila da je uvek želela da radi profesionalno.

„Uvek sam imala isti odnos prema svim gostima. Sada sam uterana u jednostranost i neću u tome da učestvujem. Zato odlazim“, istakla je ona.

Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je danas da je autorka serijala „Jedan na jedan“ odlučila da preuzme novi posao van novinarstva i da posle 19. marta, neće raditi tu emisiju.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!