VP: Vreme je da se stranke u Skupštini Vojvodine izjasne

05 sep 2014

Vojvodina je bliža izborima?

Vojvođanska partija (VP) pozvala je danas sve stranke u Skupštini Vojvodine da se konačno izjasne za koje su rešenje kada se radi o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, izražavajući stav da je trenutno stanje bliže izborima nego dogvoru.

“Krajnje je vreme da stranke u Skupštini Vojvodine obelodane da li je skupštinka većina na strani Vučićeve koncetracione vlade, koju zagovara predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ili je većina na strani Demokratske stranke (DS) i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića”, apelovala je VP.

Ova partija je ocenila da “promenjive političke poruke i parole”, koje šalju politički akteri u Vojvodini, govore da je pokrajina “bliža prevremenim izborima nego dogovoru između lidera stranaka”.

“Pobednika u ovom slučaju ne može biti, svi jednako gube i svi su jednako odgovorni za izgubljeno vreme i svakodnevno siromašenje Vojvodine”, dodaje se u saopštenju.

VP dodaje da je potrebno okupiti najširi blok organizacija i pojedinaca za zajednički nastup na budućim vojvođanskim izborima, kako bi se pokrenule ustavne reforme i ostvario položaj Vojvodine kao republike u federalizovanoj Srbiji.

“Pojedinci i stranke koje su pre podne za Vučića i Srpsku naprednu stranku (SNS), a već popodne su za Republiku Vojvodinu, i to u koaliciji sa Borisom Tadićem, nemaju kapacitet za neophodne političke promene u Vojvodini i ne zaslužuju novo poverenje vojvođanskih birača”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!