VP: Vojvodini da se vrate novci, fabrike i sva njena zemlja

29 apr 2015

"Vojvođani nisu maloumni"

VP: Vojvodini da se vrate novci, fabrike i sva njena zemlja

Vlade Srbije je dužna da u budžet Vojvodine uplati više od milijardu i po evra po osnovu duga iz prethodnih godina, na šta se sama obavezala Ustavom Srbije, saopštila je danas Vojvođanska partija (VP).

“Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno je priznao, na godišnjicu rada aktuelne vlade, kako državni budžet nikada nije bio puniji i stabilniji, kao i da u ovom trenutku nema dovoljno projekata koje bi vlada realizovala. Podsećamo aktuelnog predsednika vlade da je Vojvodina još uvek u državno-pravnom sistemu Srbije, kao i da je nedopustivo da se njeni građani svrstavaju u građane drugog reda od kojih će se večito otimati za raznorazne promašene investicije i fiks-ideje tipa ‘Beograd na vodi’ ili sutra metro pod istim tim Beogradom”, naveo je predsednik VP Aleksandar Odžić.

“U Vojvodini je sve više narodnih kuhinja, vojvođanski paori nemaju čime da obrađuju sopstvenu zemlju, iz vojvođanskih sela je isisan svaki smisao dobrog življenja i Vojvođani nisu maloumni pa da ne znaju na koji način da upravljaju i troše svoje novce. Vojvođanska partija se zalaže za nova ustavna rešenja, po kojim bi Vojvodina bila federalna jedinica u okviru države Srbije sa statusom Republike”, kazao je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!