VP: Stanovnici Jamene još uvek spavaju pod šatorima

27 sep 2014

Stanovnici Jamene trebalo bi privremeno da budu smešteni u napuštenim kućama u selima Morović i Višnjićevo

Opštinski odbor Vojvođanske partije iz Šida upitao je večeras nadležne zašto je selo Jamena u opštini Šid, koje je poplavljeno u maju mesecu, zaboravljeno i zašto niko ne pomaže stanovništvu.

“Zbog čega stanovnici Jamene još uvek spavaju pod šatorima i u vrećama za spavanje, i zbog čega nisu smešteni u neki privremeni smeštaj, dok se ne steknu uslovi da se vrate u svoje domove?”, navela je Vojvođanska partija u saopštenju za javnost, koje je potpisala predsednica lokalnog odbora VP u Šidu Dragana Santrač.

Ocenjuje se da bi stanovnici Jamene trebalo privremeno da budu smešteni u napuštenim kućama u susednim selima Morović i Višnjićevo, kao i da im se dodeli državna zemlja na korištenje, dok im se ne naprave nove kuće i dok se njihova zemlja ne oporavi i bude spremna za setvu.

Dodaje se da je 90 odsto kuća u Jameni bilo poplavljeno pa bi povratak ljudi u njih mogao da izazove velike zdravstvene probleme, kao što bi i sejanje na njivama koje su bile poplavljene i zagađene muljem trebalo odložiti, sve dok se analizama ne utvrdi da je to zemljište zdravstveno bezbedno.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!