Vozači gradskih autobusa održali protest

27 jan 2012

Povodom krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela protiv gradonačelnika Igora Pavličića i članova Gradskog veća Novog Sada oni su upozorili nadležne da neće dozvoliti premeštanje novosadske autobuske stanice

Oko 30 autobusa Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća  „Novi Sad“ održalo je danas protesnu vožnju ulicama grada, kojom su upozorili nadležne institucije da ne dozvole premeštanje novosadske autobuske stanice.

Protest je održan pod sloganom „Dajemo reč, ne damo stanicu“, a organizovali su ga sindikati „JGSP Novi Sad“, „Nezavisnost JGSP“ i „Novi Sad 1911“ povodom krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela protiv gradonačelnika Igora Pavličića i članova Gradskog veća Novog Sada.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodina.

Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi „više od 100 miliona evra” zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Pavličić je odbacio sve navode iz prijave i optužio agenciju da je „iz nepoznatih razloga” izašla iz okvira svojih nadležnosti i da pokušava da izvsrsi pritisak na sud.

On je rekao da su navodi iz krivične prijave „neosnovani i u suprotnosti sa činjenicama” i ocenio da je veoma čudno da Agencija podnosi prijavu u vreme dok još uvek traje sudski spor u navedenom predmetu.

Pavličić je rekao da gradske vlasti neće zatvoriti Međumesnu autobusku stanicu (MAS), jer bi na taj način Novosađani bili oštećeni za dva miliona evra godišnje, koji bi se prelili u privatne džepove, a većina od 1.300 radnika JGSP Novi Sad, koje upravlja MAS-om, ostalo bi bez posla.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!