Vojvođanska partija: Podržaćemo proteste u Novom Sadu 18. januara

Protestno okupljanje je najavljeno za 18. januar u 18 sati ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta

10. jan 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić podržao je danas širenje građanskih protesta na Vojvodinu, i pozvao Novosađane i Vojvođane da u petak 18. januara izađu na „proteste protiv diktature i nasilja“ u Novom Sadu.

Kako je naveo, ima „više od pet miliona“ razloga da građani izađu na ulice Novog Sada, a okupljanje je najavio ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u 18 sati tog dana.

Odžić je u pisanoj izjavi poručio da proteste u petak 18. januara podržava i Vojvođanski front, koji je u nastajanju i okuplja nekoliko organizacija i političkih opcija kojima su na agendi vojvođanske teme.

„Ne samo da će Vojvođanski front podržati te proteste, nego će i stati na čelo svake vojvođanske, građanske i antifašističke kolone, jer je to osnov našeg političkog delovanja“, poručio je on.

Dodao je da se „diktatura, pljačka i političko nasilje“ nad Vojvodinom sprovodi već pune tri decenije.

„Ne zaboravljamo i nikada nećemo odustati od vojvođanske imovine i resursa koji su banditskim privatizacijama predati u ruke domaćim i belosvetskim mešetarima. Građanima Vojvodine se na ime ustavne obaveze od sedam odsto budžeta Srbije za proteklih 10 godina duguje više od pet miliona evra“, poručio je Odžić.

Poručio je da je vreme za demokratske, fer i poštene izbore, te poštovanje izbornih zakona i ravnopravan medijski tretman.

„Zalažemo se i za to da Vojvodina bude jedna izborna jedinica, da vojvođanski izbori budu odvojeni od predsedničkih i parlamentarnih, da vojvođanska vlast bude po meri Vojvođana, a ne po ukusu beogradskih vladajućih elita“, dodao je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dobro došli!
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga