Vojvodina će se zadužiti za Kamenicu dva

28 apr 2015

Oprema za Kamenicu dva još nije nabavljena zbog problema u javnim nabavkama

Skupština Vojvodine usvojila je na današnjoj sednici Predlog odluke o zaduživanju pokrajine radi opremanja bolnice Kamenica dva.

Kako se navodi, pokrajina će se zadužiti emitovanjem hartija od vrednosti vrednih 2,08 milijardi dinara, a fiksna kamatna stopa iznosiće šest odsto.

Za hartije od vrednosti, odnosno obveznice, koje će biti emitovane, rok dospeća biće 15 godina, a novac će biti iskorišten za nabavku aparata za zračenje i opreme za tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao je novinarima u Škupštini Vojvodine da je u ovogodišnjem budžetu predviđeno zaduživanje 2,08 milijardi dinara i namena za ta sredstva.

“Odluka o tome doneta je još 2013. godine, a potvrđena je usvajanjem budžeta Vojvodine za ovu godinu”, kazao je Radoman.

Radoman je podsetio da oprema za Kamenicu dva još nije nabavljena zbog problema u javnim nabavkama, a postupak javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju po treći put je obustavljen u februaru ove godine.

Postupak je tada obustavljen iz istih razloga kao i prethodna dva puta, odnosno zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Na dnevnom redu 41. sednice pokrajinske Skupštine je i izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Vojvodine, izveštaj Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za prošlu godinu, kao i predlog odluke o obrazovanju skupštinskog Odbora za nacionalnu ravnopravnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!