Vojvođanski klub se protivi prodaji zemljišta Al Dahri

13 Mar 2013

Apel da poslanici iz Vojvodine podrže stav SVM-a

Nevladina organizacija Vojvođanski klub usprotivila se danas potpisivanju ugovora između Vlade Srbije i kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ta nevladina organizacija apelovala je na sve republičke poslanike koji dolaze iz Vojvodine da podrže poslaničku grupu Saveza vojvođanskih Mađara, koja je ranije najavila da neće glasati za sporazum sa Al Dahrom.

Vojvođanski klub je u saopštenju za javnost ocenio da bi prodaja poljoprivrednog zemljišta Al Dahri bila “nezakonita i višestruko štetna” i suprotna interesima Vojvodine.

“To je dalja rasprodaja Vojvodine i njenog najvrednijeg bogatstva. Poljoprivredno zemljište je jedina trajna vrednost, neobnovljiv resurs za proizvodnju hrane i energije, kako za sopstvene potrebe tako i za izvoz. Ovim se zauvek gubi mogućnost sticanja dobiti na delu teritorije, kako za bezbroj generacija poljoprivrednika sa tog područja tako i za društvo u celini”, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je zatražio od Skupštine i Vlade Vojvodine da se izjasne o svim socio-ekonomskim posledicama aranžmana sa Al Dahrom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!