Vojvođanska partija poziva na ujedinjavanje oko Vojvodine

29 Jan 2014

"Kusturičin Mećavnik ima veću autonomiju od Vojvodine"

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić pozvao je večeras sve vojvođanske političke stranke i nevladine organizacije koje se zalažu za promenu ustavnog položaja Vojvodine, na ujedinjenje i definisanje zajedničkog nastupa pred predstojeće parlamentarne izbore.

Odžić je novinarima u Zrenjaninu rekao da se ta stranka zalaže za status republike za Vojvodinu unutar složene zajedničke države Srbije i ocenio da samo takav status može garantovati ravnopravnost Vojvodini.

On je odbacio kritike da Vojvođanska partija zagovara separatizam i dodao da bi status republike Vojvodini garantovao autonomnost u raspolaganju sopstvenom imovinom, prihodima, prirodnim i radom stvorenim resursima.

“Naš prioritet je promena ustavnog položaja Vojvodine, a ne statuta oko kojeg se i danas na političkoj sceni Vojvodine i Srbije još uvek lome koplja, dok Vojvodina u međuvremenu tavori u sve većem siromaštvu i beznađu”, kazao je Odžić.

Prema njegovim rečima, “Kusturičin Mećavnik ima veću autonomiju od Vojvodine”.

Potpredsednik Vojvođanske partije Petar Ilić rekao je da ta stranka neće dozvoliti da “Vojvodinu razvlače kao harmoniku”.

Ilić je dodao da je neophodno vratiti “stari sjaj” Skupštini Vojvodine, koja će donositi zakone, a “vojvođanski sudovi” će štititi te iste zakone.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!