Vojvođanska partija: Nacionalizmi u Vojvodini neće proći

31 mar 2015

Vojvodina ne pripada ni jednoj naciji

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić da u Vojvodini nikada neće proći one stranke koje zagovaraju podele građana po nacionalnoj osnovi.

“Ko god se nosi mišlju da deli građane Vojvodine na podobne i nepodobne, na verujuće i neverujeće ili kojim slučajem po nacionalnoj osnovi, neće dobro proći na narednim vojvođanskim izborima”, rekao je Odžić za subotičku televiziju K-23.

Dodao je da je uveren da građani Subotice nisu glasali za vlast SNS-a, odnosno za “bivše radikale”, i SVM-a na prethodnim lokalnim izborima.

“Uveren sam da će Subotičani tu prevaru znati kazniti na narednim izborima. Kad god su se nacionalisti dogovarali i interesno povezivali, iza toga su ostajale ruševine. Na nama je da im ne dozvolimo poništavanje i urušavanje multinacionalne Vojvodine, jer ako danas zaćutimo nad otvorenim pritiscima i pretnjama, medijskim blokadama, progonima po političkoj i nacionalnoj osnovi, sutra nećemo imati o čemu da pričamo”, poručio je Odžić.

Dodao je da Vojvodina ne pripada ni jednoj naciji, jer je mnogo veća od svih nacionalista i pripada svim građankama i građanima koji u njoj žive.

Podelite ovu stranicu!