Vladimir Pavićević: Đilas može da pobedi u Beogradu

11 Nov 2017

“Mislim da bojkot treba da bude poslednja, poslednja opcija”

“Moje mišljenje je da bi opozicioni blok koji obuhvata proevropske političke stranke u Srbiji, a čiji bi nosilac bio gospodin (Dragan) Đilas, mogao da pobedi SNS u Beogradu”, izjavio je profesor Fakulteta političkih nauka i nekadašnji poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević.

Pavićević je u intervjuu preko Fejsbuk stranice lista “Danas” rekao da bi on opoziciji svakako dao šansu i dodao da je protiv bojkota izbora.

“Mislim da bojkot treba da bude poslednja, poslednja opcija”, kazao je on.

“Uvek sam pre za učestvovanje, čak i u uslovima kada nismo sigurni da li je sve pošteno. U septembru 2000. godine, opozicija je učestovala na izborima protiv Slobodana Miloševića i opozicioni kandidat je pobedio, iako je bilo očigledno da uslovi oganizovanja izbora nisu bili pošteni. Tačno je da je ta pobeda morala da bude zaokružena i na ulici 5. oktobra, ali je izborna pobeda bio važan korak ka pobedi tadašnje opozicije”, rekao je Pavićević.

Dodao je da se “ipak” ne kaje što je 2012. godine zagovarao poziciju “belih listića” i ocenio da je tadašnja vlast zaslužila da izgubi, kao što ni Vučić i Nikolić nisu bili zaslužili pobedu.

On je ponovio da se oprostio od stranačke politike u Srbiji i naveo da je već neko vreme angažovan kao politički savetnik predsednika stranke Crnogorska Dragana Ivančevića.

Na pitanje da se izjasni između Rusije i Zapada, Pavićević je odgovorio da Srbija treba da “izađe iz ruskog filma”.

“U Skupštini sam često govorio o tome da što se tiče načelne političke orijentacije, Srbija treba da se usmeri ka Zapadu. Očigledno je da je Srbija geografski na Zapadu, a moje mišljenje je da ona to treba da postane i vrednosno. Smatram da treba da se izađe iz ruskog filma i da u kontekstu savremenih međunarodnih prilika i determinanti Srbija treba jasno da se pozicionira na Zapadu. Verujem da to građanima Srbije može da pomogne u ostvarivanju njihovih interesa, kao i u ostvarivanju interesa države”, naveo je Pavićević.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!