Vlada u senci: Inđijskom inicijativom zaustaviti nasilje

24 apr 2015

U subotu na Trgu republike u Beogradu u 17 časova miting DS protiv vladavine straha, neznanja i laži

Demokratska stranka saopštila je danas da je Vlada u senci usvojila „Inđijsku inicijativu“ koja apeluje na zaustavljanje nasilja u srpskom društvu, koje se iz političkog života preliva na ulice, na škole, na čitav niz lokalnih samouprava širom Srbije.

„Videli smo batinaške odrede na delu i u Zaječaru, i u Majdanpeku i u Vrbasu, i u Odžacima i ovde u Inđiji“, rekao je Pajtić i ocenio da je nasilje u jednoj državi koja pretenduje da bude evropska neprihvatljivo.

Pajtić, predsednik Demokratske stranke i premijer Vlade u senci rekao, je da Srbija kao država ide u pravcu evropskih integracija, ali da je suštinski postala država u kojoj više ne postoji pravo na različitost, pravo na javnu raspravu, pravo na drugačije mišljenje.

„Svako ko ima svoj stav koji nije u skladu sa stavom Aleksandra Vučića biva proglašen kriminalcem“, ocenio je Pajtić i zatražio od premijera da zaštiti zaštitnika građana.

Pajtić je, kako se navodi u saopštenju, naveo i da je tužna činjenica da je ovo jedina država u Evropi u kojoj građani moraju da štite zaštitnika građana, naglasivši da to nije posao građana već vlasti.

„Tražimo od premijera da unutarstranačke konflikte oko kandidature za predsednika Republike ne preliva na društvo, da ne proglašava Sašu Jankovića kandidatom opozicije za predsednika države, i da se shvati jednom da je uloga nezavisnih institucija da iznose kritike, da iznose sugestije, i da imaju kičmu i integritet“, naveo je on.

Pajtić je pozvao sve građane koji su protiv vladavine straha, neznanja i laži da se pridruže mitingu DS sutra u 17 sati, na Trgu republike u Beogradu.

„Tražimo od političkih partija da u svojim programima pronađu termine sloboda i ljudska prava, posebno se to odnosi na one partije koje se nalaze u vlasti. Tražimo da međunarodne institucije prekinu sa ćutanjem i da shvate da ćutanjem neće rešiti problem koji može sa ćutanjem biti samo sve veći i veći“, naveo je Pajtić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!