Više od 376 miliona dinara za razvoj zdravstvenih centara u Vojvodini

02 Jun 2015

Omogućiti da se u Vojvodini niko ne plaši bolesti i nemogućnosti lečenja

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković, uručili su danas ugovore korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava u okviru konkursa namenjenog  finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti zdravstvene zaštite.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 376,8 miliona dinara, a sredstva su opredeljena za opšte bolnice u Vršcu, Somboru, Vrbasu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Subotici.

Nabavka medicinske opreme omogućena je i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Sveti vračevi” iz Novog Kneževca i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Kovinu, a podrška je usmerena i Kliničkom centru Vojvodine, Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za onkologiju iz Sremske Kamenice i Zavodu za javno zdravlje Sombor.

Predsednik Pokrajinske vlade istakao je prilikom uručivanja ugovora da je Pokrajina u prethodnom periodu preko Uprave za kapitalna ulaganja uložila u oblast zdravstva preko 7,5 milijardi dinara.

“U 35 naseljenih mesta smo do sada rekonstruisali zdravstvene institucije, pribavili najmoderniju opremu i omogućili mnogo viši standard lečenja građana Pokrajine”, rekao je Pajtić.

On je dodao i da Pokrajinska vlada želi ravnomerno da podiže kvalitet zdravstvene usluge. “Možemo da kažemo zaista da smo u prethodnom periodu izgradili čitav niz zdravstvenih ustanova kao što je Dečija poliklinika, novo pokrajinsko porodilište, Urgentni centar i u 35 mesta u suštini pomogli da se zdravstvena usluga u Vojvodini na mnogo bolji način tretira”, istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je ocenio da je potrebno da zdravstvena usluga na celoj teritoriji Vojvodine bude ujednačena, na najvišem nivou i da se uspostavi neka vrsta vojvođanskog standarda, koji će omogućiti da se u Vojvodini niko ne plaši bolesti i nemogućnosti lečenja.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković ukazao je da ta institucija već danas priprema nov konkurs za zdravstvene ustanove.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!