Više Crnogoraca u Srbiji nego pre

09 okt 2011

Dosadašnji tok popisa stanovništva u Srbiji govori da će broj Crnogoraca u Srbiji biti veći u odnosu na prethodni popis, ocenila je danas Crnogorska partija

Dosadašnji tok popisa stanovništva u Srbiji govori da će broj Crnogoraca u Srbiji biti veći u odnosu na prethodni popis, ocenila je danas Crnogorska partija.

„Odgovori pripadnika crnogorske nacionalne zajednice na popisna pitanja o nacionalnosti i maternjem jeziku ohrabruju i govore da će se povećati broj Crnogoraca u Srbiji u odnosu na popis iz 2002“, navodi se u saopštenju te stranke.

CP je navela da želi da veruje da će čitav proces proteći regularno i da neće biti prekrajanja popisne volje koje je moguće, jer popisnom procedurom nije predviđeno svojeručno potpisivanje, kao i dobijanje kopije popisnog obrasca.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji trajaće do 15 oktobra. Crnogorska partija navela je da vodi kampanju za izjašnjavanje Crnogoraca na čitavoj teritoriji Srbije i da je zadovoljna izveštajima operativnih timova sa terena.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!