Više akcija čišćenja smeća u Vojvodini

07 Jun 2012

Posebna pažanja biće posvećena specijalnim rezervatima prirode

U Novom Sadu i Vojvodini će u sklopu kampanje “Očistimo Srbiju” biti održano više akcija čišćenja gradova i specijalnih rezervata prirode.

Iz Kabineta gradonačelnika saopšteno je da će ove godine poseban akcenat u Novom Sadu biti stavljen na čišćenje priobalja, prigradskih naselja i dečjih igrališta.

Gradske vlasti pozvale su sugrađane, preduzeća, institucije, zdravstvene ustanove, kulturne organizacije, škole, ekološka udruženja i nevladine organizacije da uzmu učešće u akciji i time doprinesu očuvanju životne sredine u glavnom gradu Vojvodine.

Apelovali su na preduzeća da stave na raspolaganje kamione i građevinske mašine koje su pogodne za uklanjanje divljih deponija, kao i ostala sredstva koja mogu doprineti uspešnoj realizaciji akcije.

I Javno preduzeće „Vojvodinašume” najavilo je da će se uključiti u akciju „Veliko spremanje Srbije”, a posebnu pažnju to preduzeće posvetiće zaštićenim područjima.

Radnici tog preduzeća, studenti novosadskog Prirdono-matematičkog fakulteta i volonteri čistiće specijalne rezervate prirode Gornje podunavlje, Koviljsko-petrovaradinski rit, Bagremara, Obedska bara i Deliblatska peščara, najavile su “Vojvodinašume”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!