Verbalno napadnuti aktivisti Narodne stranke u centru Novog Sada

Glavni akteri incidenta opet Tomislav Lovreković i Mihailo Janjić

19. sep 2018

Grupa od desetak osoba verbalno je danas napala poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića u centru Novog Sada i uputila mu brojne uvrede.

U uvredama su prednjačili nekadašnji novinar Tomislav Lovreković i osoba po imenu Mihailo Janjić, koja se predstavlja kao “student” i čiju je akciju prelepljivanja table Nezavisnog društva novinara Vojvodine nedavno na društvenim mrežama objavila partija Srpska desnica.

Njih dvojica su od ranije u javnosti poznati po proizvođenju različitih vrsta incidenata, a Lovreković je bio pod istragom zbog pretnji upućenih republičkoj poslanici Mariniki Tepić i novinarima Dinku Gruhonjiću i Nedimu Sejdinoviću.

Oni su počeli da vređaju Novakovića i aktiviste Narodne stranke koji u centru grada prikupljaju potpise protiv rušenja Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (Spens), u okviru inicijative “Odbranićemo Spens! Odbranićemo Novi Sad”.

Lovreković i Janjić su vikali na Novakovića i unosili mu se u lice. Novaković je ćutao, a policija je potom stala između njih i legitimisala Lovrekovića i Janjića i druge osobe koje su dobacivale.

“Ti si sramota za Novi Sad”, “Nisi dovoljno robijao”, “Udario si na srpske policajce”, neke su od stvari koje su izgovarali tokom incidenta.

Borislav Novaković je nakon incidenta rekao da je to bila “provokacija koja nije uspela”.

“Želja je bila da nas isprovociraju i stave u poziciju nekoga ko će odreagovati na njihove napade pa da nas onda prikažu kao opozicione ekstremiste”, rekao je Novaković reporterki Bete.

Dodao je da će Narodna stranka nastaviti da prikuplja potpise protiv rušenja Spensa i da će pozvati građane “na akciju”, ukoliko se gradska vlast usudi da krene u akciju rušenja tog objekta, za koji je kazao da je simbol Novog Sada.

“Spens je arhitektonski simbol i deo identiteta Novog Sada. Svako ko ruši Spens, ruši i Novi Sad. Sve to hoće da sruši lažni gradonačelnik Miloš Vučević, uz podršku stvarnog gradonačelnika Andreja Vučića”, ocenio je Novaković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga