Veljko Krstonošić kandidat DS za gradonačelnika Novog Sada

30 jan 2016

DS spremna da razgovara sa strankama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojima deli iste vrednosti

Demokratska stranka (DS) u Novom Sadu saopštila je danas da će kandidat demokrata za gradonačelnika biti Veljko Krstonošić.

Javnosti je predstavljen i „Tim za Novi Sad“ koji, kako su naveli u DS, čine brojni profesori univerziteta, stručnjaci u različitim oblastima rada i stvaralaštva, članovi i prijatelji te stranke.

Veljko Krstonošić je na konferenciji za novinare ocenio da je to početak teškog puta na koji polazi DS u Novom Sadu.

„Put jeste težak, ali će utoliko biti veće i naše zadovoljstvo kada stignemo do cilja. Naš cilj jeste da od našeg Novog Sada ponovo stvorimo dobro mesto za život.  A da Novi Sad danas nije dovoljno dobro mesto za život – to svi vidimo i osećamo. Aktuelna, izrazito neuspešna i nestručna gradska vlast, nije kreirala i u potpunosti realizovala nijedan ozbiljan razvojni projekat. Završeni su neki poslovi koji su započeti u mandatu prethodne vlasti, ali onih velikih, zaista značajnih poduhvata, koji menjaju grad i život u njemu – nema ni u tragovima“, kazao je Krstonošić.

Kandidat DS za gradonačelnika je objasnio da je u izradi predizbornog programa te stranke učestvovalo više od 300 ljudi, među kojima nekoliko desetina doktora nauka, profesora univerziteta i stručnjaka u različitim oblastima.

„U rešavanju ekonomskih problema u Novom Sadu treba poći od činjenice da je Novi Sad u proces tranzicije ušao kao izrazito industrijski grad sa velikim brojem fabrika u oblasti metalske industrije i da najveći broj tih fabrika nije opstao. Zato je neophodno definisati nov razvojni okvir, imajući u vidu položaj Novog Sada na saobraćajnim koridorima, mogućnosti revitalizacije industrije i razvoj zasnovan na znanju, mikro i malih preduzeća, te preduzetništva, kreativne industrije i turizma“, rekao je Krstonošić.

On je objasnio da je DS spremna da razgovara sa strankama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojima deli iste vrednosti i s kojim može postići sporazum o zajedničkom političkom delovanju. U razgovorima o saradnji, dodao je, ne može biti kompromisa o temeljnim opredeljenjima i principima koje zastupa DS.

„Razgovarati i sarađivati možemo s onima koji su spremni da poštuju i sprovode naša programska opredeljenja, koji neće ni pre ni posle izbora ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i njenim satelitima, koji ne kupuju glasove na izborima i koji ne sarađuju s onima koju kupuju glasov“, poručio je Krstonošić.

On je pozvao sve one kojima je budućnost Novog Sada „na srcu“ i koji razumeju koliko bi pogubno bilo ukoliko aktuelni vladajući konglomerat stranaka i interesnih grupa nastavi da upravlja Novim Sadom još četiri godine.

„Nema ko drugi da sada smeni ovu nesposobnu i nasilnu vlast, ako to mi ne učinimo. I neće biti bolje prilike da se to uradi od predstojećih lokalnih izbora. Budućnost samo zajednički možemo sačuvati. Novosadski i demokratski“, istakao je kandidat DS za gradonačelnika Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!