Veljanovski: Nećemo više postavljati pitanja Aleksandru Vučiću jer nema smisla

"Vućić odgovara samo svojim poslušnicima i to na ona pitanja na koja on želi da odogovori"

19. jan 2019

Zastupnik Pokreta slobodnih građana Rade Veljanovski izjavio je danas da se članovi Građanskog bloka 381 i PSG više neće petkom okupljati ispred Predsedništva kako bi postavljali pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članovima njegove vlasti, jer to nema smisla.

„Mi smatramo da više nema smisla Aleksandru Vučiću i njegovoj vlasti postavljati bilo kakva pitanja, jer on i kada ima odgovore ne želi da ih da i ignoriše sopstvene građane – i one koji su politički angažovani i one koji nisu“, rekao je Veljanovski novinarima ispred Predsedništva.

On je podsetio da su članovi Građanskog bloka 381 i PSG duži vremenski period svakog petka pred Predsedništvom pitali ko je i zašto ubio lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, ali da do danas nisu dobili odgovor.

„Navršilo se godinu dana od ubistva… Do sada odgovor nismo dobili“, kazao je Veljanovski i podsetio da su pitali i zašto nema bezbednosti u Srbiji, zašto je zemlja u kojoj se živi u strahu, iz koje mladi odlaze, u kojoj postoji partijsko zapošljavanje, kao i zašto je Srbija zemlja u kojoj se zemljište prodaje u bescenje i poklanja strancima i u kojoj su plate najniže u Evropi.

Navodeći da nisu dobili odogovor ni na jedno od tih pitanje, Veljanovski je ocenio da je vlast koja ne daje odgovore svojim građanima na tako važna pitanja nedogovorna vlast, koja ne zaslužuje da postoji i vlada ni u jednoj zemlji, pa ni u Srbiji.

„Mi se iskreno nadamo da ona još dugo neće biti ovde“, kazao je Veljanovski.

Okupljali su se mesecima pred Predsedništvom kako bi Vučiću postavljali pitanja, jer kako je rekao, znaju da on ima odgovore na sva ta pitanja, ali ne želi da ih da.

„Odgovara samo svojim poslušnicima i to na ona pitanja na koja on želi da odogovori“, rekao je Veljanovski i dodao da „pošto više nema smisla postavljati pitanja Vučiću i njegovoj vlasti“ danas završavaju svoje aktivnosti pred Predsedništvom.

Članovi Građanskog bloka 381 i PSG okupili su se danas po 32. put ispred Predsedništva držeći veliki transparent „Ko je ubio Olivera Ivanovića“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dijagnoza
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga