Velimir Ilić opet izbegao suđenje po tužbi novinara

05 okt 2011

Pravosuđe omogućilo Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine nakon što je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću treba da isplati oko devet i po miliona dinara odštete

Ročište po tužbi koju je novinar Vladimir Ješić podneo 2003. godine protiv predsednika Nove Srbije Velimira Ilića danas je ponovo odloženo pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

Ročište je odloženo nakon što su pravni zastunici Velimira Ilića tražili izuzeće postupajućeg sudije.  Velimir Ilić se, kao i na svim ostalim ročištima do sada, nije pojavio u sudnici.

Ješićevi pravni zastupnici zahtevali su od suda da se spor konačno privede kraju. Oni su novinarima kazali da je je pravosuđe omogućilo Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine nakon što je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću treba da isplati oko devet i po miliona dinara odštete. Izrazili su čuđenje kako je Ilićeva žalba iz 2009. godine mogla biti usvojena, kada su svi žalbeni rokovi istekli.

Ješić je Ilića tužio jer ga je ovaj političar na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo 2003. godine šutnuo nogom i pokušao fizički na njega da nasrne.

Vladimir Ješić je novinarima rekao da ovaj slučaj govori o tome da je očigledno da u Srbiji vrede dvostruki standardi za političare i za obične građane. Podsetio je da je nasilnik koji je Ilića napao prošle godine na ulici u Beogradu vrlo brzo potom uhapšen a kasnije i osuđen na dve godine zatvora.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!