Veliko interesovanje za posao u EU

16 sep 2012

Najviše se traže kvalifikovani radnici: stolari, tesari, električari, limari, zavarivači, vodoinstalateri

Jedna austrijska posrednička firma koja nudi mogućnost nalaženja posla isključivo u zemljama Evropske unije otvorila je kancelariju u Subotici, a interesovanje građana je ogromno, piše današnji Mađar so (Magyar Szo).

Za deset dana ovoj firmi se javilo više od hiljadu onih koji traže posao, i to iz različitih mesta Vojvodine, ali i iz Beograda, navodi list.

Prema rečima savetnice za ljudske resurse u subotičkoj kancelariji Monike Čordaš, ova firma se za otvaranje predstavništva odlučila za Suboticu zbog blizine granice, odnosno Evropske unije, a i zbog činjenice da njeni brojni žitelji imaju dvojno državljanstvo, što uveliko olakšava zapošljavanje u inostranstvu.

Dodala je da to ne znači da oni koji poseduju samo srpski pasoš ne mogu da dobiju posao u inostranstvu.

“Među zainteresovanima za posao su i mladi i stariji, najrazličitije spreme. Vidi se da ljudi žele da rade, žele bolji život”, kazala je Čordaš.

Objasnila je da se zapošljavanje odnosi na period od najmanje godinu dana, a zainteresovanima se nudi širok izbor poslova, bez obzira na njihovu starost, pol ili stručnu spremu.

Ipak, najviše se traže kvalifikovani radnici: stolari, tesari, električari, limari, zavarivači, vodoinstalateri, ali se mogu javiti svi zainteresovani za posao u inostranstvu.

Ova austrijska firma čije je sedište u Gracu nudi posredovanje sa nemačkim, austrijskim, slovenačkim i mađarskim poslodavcima.

(Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!