Vasin: Zorana Mihajlović širi neistine i izaziva sukobe

24 apr 2015

...odgovornost za svoje lične neuspehe prebacuje na Pokrajinsku vladu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin izjavio je danas da ministarka Zorana Mihajlović nastavlja da obmanjuje javnost i iznosi neistine u vezi sa izgradnjom Žeželjevog mosta.

On je u pisanoj izjavi ocenio da Mihajlović odgovornost za svoje lične neuspehe prebacuje na Pokrajinsku vladu.

„Moramo se složiti sa svima onima koji kritikuju rad i ponašanje gospođe Ministarke i okrivljuju je za izazivanje sukoba na svim nivoima. Na ovaj način ona pokušava da prikrije apsolutni nedostatak rezultata u sektorima kojima je upravljala i još jednom daje na znanje da je jedino što je interesuje ogoljena politika“, poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade.

Vasin je ocenio da ministarka dobro zna  da je Vojvodina obezbedila novac za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta i da je bila spremna isti da prenese odmah, na način kako to ministarka predloži.

„U više navrata smo apelovali na Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, posebno na gospođu Ministarku, da nam što pre dostavi predlog  odgovarajućeg ugovora, jer je svaki koji je predložila Pokrajinska vlada odbacivan od Zorane Mihajlović iz čistog politikanstva, uz stavljanje njenih političkih interesa iznad interesa građana Novog Sada, Vojvodine i Srbije“, kazao je Vasin.

On je ocenio da su demagogija i opstrukcija metod rada ministarke Mihajlović, te da ona pokušava da imputira svoju nesumnjivu odgovornost za prekid radova na Žeželjovom mostu Pokrajinskoj vladi.

„Ovog puta je odgovornost sa sebe i Vlade Srbije prebacila na grad Novi Sad, koji će sredstva za gradnju mosta prenositi izvođaču radova. Gospođa Ministarka nikada nije rekla zašto je  još 16. maja 2014. godine  raskinut Ugovor sa izvođačem radova, da bi naknadno raskid bio povučen. Ako to ne bude javno rekla, to ćemo mi izneti u javnost“, poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade.

Vasin je dodao da je Pokrajinska vlada obezbedila sredstva i iskazala spremnost da prihvati svaki predlog Vlade Srbije. Prema njegovim rečima, Pokrajina je sve dospele fakture i račune za izgradnju mosta platila.

„Prihvatili smo preporuku Vlade Srbije da finansiramo dodatne radove od 1,9 miliona evra i pripremili tekst trećeg Nacrta ugovora, ali još nismo dobili zvaničan stav, ni Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ni grada Novog Sada“, naveo je Vasin.

On je poručio da najnovije izjave Zorane Mihajlović predstavljaju vrhunac zlonamernosti i političkog bezobrazluka. „Tvrdnje da Pokrajinska vlada ne želi izgradnju mosta, kao i da će mosta biti zahvaljujući Vladi Srbije, Gradu Novom Sadu i njoj lično predstavljaju ogoljenu, najblaže rečeno, neistinu“, ocenio je Vasin.

Kako je naveo, istina je upravo suprotna. „Zahvaljujući inicijativi Pokrajinske vlade da novac iz Pokrajine prebaci Gradu Novom Sadu, radovi će biti nastavljeni“, objasnio je Vasin.

Potpredsednik Pokrajinske vlade je kazao i da je zadovoljan jer je iznađeno adekvatno rešenje i što će biti nastavljena gradnja mosta u korist građana Novog Sada i Vojvodine.

On je u svojoj izjavi poručio da je Pokrajinska vlada tome uvek bila posvećena. „I uspeli smo u tome, uprkos opstrukciji Zorane Mihajlović i drugih političkih manipulatora“, dodao je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!