Vasin: Vlada Srbije jedini krivac za izostanak važnih investicija u Vojvodini

12 Oct 2016

"Recimo, tunel kroz Frušku Goru ili Žeželjev most”

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Vladu Srbije da je u prethodne četiri godine bila jedini krivac zašto neki kapitalni projekti nisu započeti u Vojvodini, jer je odbijala mogućnost saradnje sa prethodnom vojvođanskom vladom koju je predvodio DS.

Vasin je u saopštenju za javnost pozdravio činjenicu da će 22. oktobra u Novom Sadu biti održana zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade, ali je podsetio da je i prethodna vojvođanska vlada četiri puta inicirala zajedničku sednicu, što je Vlada Srbije ignorisala i najgrubljim rečima vređala Pokrajinsku vladu.

“U čemu se poziv današnje Pokrajinske vlade, koji je ekspresno prihvaćen, razlikuje od četiri zvanična poziva bivše Pokrajinske vlade koji su ignorisani i omalovažavani ? Odgovor je sasvim nedvosmislen: republička vlada, sa istim predsednikom i tada i sada, partnere je birala isključivo po političkoj podobnosti”, ocenio je Vasin.

Prema njegovim rečima, sada je sasvim jasno da je Vlada Srbije krivac za nedostatak saradnje u prethodnom periodu.

“Ovakvim svojim ponašanjem i biranjem partnera isključivo prema političkoj podobnosti, republička vlada je značajno oštetila građane Vojvodine, jer je sasvim izvesno da je niz zajedničkih projekata mogao biti pokrenut ili kvalitetnije realizovan da nije bilo odbijanja saradnje sa njihove strane. Recimo, tunel kroz Frušku Goru ili Žeželjev most”, naveo je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!