Vasin: SNS namerno opstruisala rad Pokrajinske vlade

15 jan 2016

Mirović priznao da je opstruisao rad Pokrajinske vlade

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin ocenio je danas da je izjava potpredsenika Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića da će va partija kao glavni predizborni adut „ponuditi novi plan koji podrazumeva saradnju Pokrajinske vlade i Vlade Srbije“, predstavlja konačno priznanje da su naprednaci tri godine namerno opstruisali rad Pokrajinske vlade.

Kako se navodi u saopštenju, Mirović je tom izjavom priznao da je opstruisao rad Pokrajinske vlade kroz sprečavanje njene saradnje sa Vladom Srbije.

„Na ovaj način najzad su pale maske i sve tvrdnje SNS da Pokrajinska vlada nije želela saradnju sa Vladom Srbije. Konačno imamo odgovor zašto su svi predlozi Pokrajinske vlade za zajedničko delovanje i zajedničke sastanke ostajali bez odgovora“, kazao je Vasin.

On je dodao da je na ovaj način dobijen i odgovor na pitanje zašto su poslanici SNS u Skupštini Vojvodine glasali na način koji je direktno nanosio štetu Pokrajini kroz ukidanje njenih nadležnosti, gašenje Elektrovojvodine, sprečavanje učenika da polažu prijemne ispite na maternjem jeziku i kroz podršku izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

„Ovo osnovno izborno obećanje gospodina Igora Mirovića predstavlja ponižavanje gradjana Vojvodine, političku manipulaciju i ucenu i dokazuje da SNS nije savladala ni osnovnu lekciju iz demokratskog funkcionisanja evropskih društava u kojima različite političke opcije na raznim nivoima vlasti nisu ništa neuobičajeno, i nemaju pravo da opstruišu funkcionisanje društva radi svojih uskih, stranačkih interesa“, poručio je Vasin.

Mirović je ranije za B92 izjavio da će na pokrajinskim izborima SNS izaći sa rezultatima koje je aktuelna vlada postigla, te da će ponuditi novi plan koji podrazumeva saradnju pokrajinske i Vlade Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!