Vasin: Približiti IT tehnologije mladima

29 jan 2016

Pokrajinski sekretarijat podržao 57 projekata u ukupnom iznosu 5,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin istakao je danas da je cilj tog sekretarijata približavanje IT komunikacije i informacionih tehnologija što većem broju građana, prvenstveno mladima.

Vasin je prilikom potpisivanja ugovora sa korisnicima sredstava po javnom konkursu za udruženja građana za sufinansiranje i finansiranje projekata koji se odnose na popularizaciju i edukaciju u oblasti informacionog društva na teritoriji Vojvodine kazao da dugi niz godina sekretarijat pokušava da promoviše koncept koji afirmiše one koji su u mogućnosti da sa malim sredstvima stvore velika dela.

„Nevladin sektori i udruženja građana uspevaju da posluju u okviru ovog koncepta, što pokazuje impozantan broj kvalitetnih ideja i projekata. Informacione tehnologije i znanja, kao i zajednički rad na promociji IT sektora, predstavljaju jedan od prioriteta Pokrajinske vlade. Dragocena je misija civilnih društava, koji promovišu i
ističu značaj informacionih tehnologija“, poručio je pokrajinski sekretar.

On je objasnio da su ciljevi odabranih projekata upoznavanje najmlađe populacije sa IT sektorom i njegovom bezbednom pristupu, rizicima i benefitima, potom pružanje pomoći talentovanim učenicima i motivacija za učešće u takmičenjima. Vasin je dodao da je sekretarijat konkursom želeo i da podrži oblast edukacije, podstičući razvoj škola i akademija, kao i da pruži pomoć i podršku osobama sa invaliditetom i marginalizovanim grupama.

Konkursom Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova podržao je ukupno 57 projekata, koje su predložila udruženja građana, a odnose se na popularizaciju i edukaciju u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva na teritoriji pokrajine u ukupnom iznosu 5,5 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!