Vasin: Ni DS ne ide na razgovore kod Pastora

15 sep 2014

Prethodno potrebno jasno definisanje tema dnevnog reda

Demokratska stranka (DS) neće prisustvovati sutrašnjim razgovorima kod predsednika Skupštine Vojvodine, Ištvana Pastora, koji su trebalo da budu posvećeni budućnosti pokrajinskih vlasti, izjavio je danas predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.

Vasin je za agenciju Beta rekao da on, kao ovlašćeni predstavnik DS-a za te razgovore, neće moći prisustvovati sastanku, jer ima značajne obaveze koje su zakazane od ranije, a i zbog toga što partneri DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Nova demokratska stranka (NDS), neće prisustvovati razgovorima.

“Mi momentalno vodimo razgovore sa ove dve stranke o rekonstrukciji Pokrajinske vlade i zato smo mišljenja da sastanak bez njih a uz prisustvo DS-a ne bi bio politički korektan”, rekao je Vasin.

Prema njegovim rečima, treći razlog su današnje izjave potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića, koje “u potpunosti čine nejasnim” teme koje su predviđene za sutrašnji sastanak.

“SNS spominje niz neprihvatljivih teza, recimo o tome da je Pokrajinska vlada pala pa i da taj satsanak predstavlja izraz volje naroda, a zna se da je volja naroda poslednji put iskazana na pokrajinskim izborima 2012. godine, kao i da vlada redovno funkcioniše”, kazao je Vasin.

On je dodao da DS podržava nastojanja Ištvana Pastora da se razgovara o problemima koji su aktuelni u Vojvodini, a posebno o ustavnom položaju Vojvodine, kao i o zakonima o nadležnostima i o finansiranju Vojvodine.

“Prema tome spremni smo na razgovore sa Pastorom i sa ostalim strankama u nekom drugom terminu, uz prethodno jasno definisanje tema dnevnog reda koje će biti razmatrane na tim razgovorima”, rekao je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!