Vasin: Na pokrajinskim izborima nosioci da budu funkcioneri iz Vojvodine

23 Jan 2016

Prihvatanjem ovog predloga svaka politička stranka bi pokazala da zaista želi izbornu trku u kojoj će se pričati o Vojvodini

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pozvao je danas sve političke stranke da na pokrajinskim izborima kao nosioce lista kandiduju one funkcionere koji imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine u poslednjih nekoliko godina i da tako pokažu da će tema tih izbora zaista i biti Vojvodina.

“Partije bi tako jasno stavile na uvid građanima ko će voditi pokrajinu u slučaju da njihova stranka uđe u vlast. One stranke koje ne prihvate ovaj predlog jasno će pokazati da u Vojvodini nemaju kvalitetne kadrove, a samim tim i da nisu sposobne da odlučuju o njoj”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

On je ocenio da bi prihvatanjem ovog predloga svaka politička stranka pokazala da zaista želi izbornu trku u kojoj će se pričati o Vojvodini.

Vasin je optužio Srpsku naprednu stranku da je odlukom da se parlamentarni izbori u Srbiji održe u isto vreme kada i pokrajinski i lokalni želela da se građani izjašnjavaju za ili protiv njenog predsednika Aleksandra Vučića, umesto da se opredeljuju na pokrajinskim izborima o pitanjima vezanim za Vojvodinu, a na lokalu za pitanja razvoja njihovog grada ili opštine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!