Vasin: Imamo razvojni model za Vojvodinu

08 apr 2015

Sve što se želi za Vojvodinu, želi se i za druge delove Srbije

Demokratska stranka ima model za Vojvodinu koji je vrlo jednostavan – sve ono što želimo za Vojvodinu – želimo i za druge delove Srbije, izjavio je reizabrani predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin.

Gostujući na lokalnoj Ju eko televiziji u Subotici, Vasin je rekao da se taj model sastoji od tri tačke.

Kako je rekao, u prvoj tački Vojvodina po svim svojim karakteristikama mora biti ponos Srbije, druga je da su vojvođanske vrednosti poput multietničosti, multikulturalnosti, multinacionalnosti „sveto pismo“ za Demokratsku stranku, a treća da sve ono što želimo za Vojvodinu želimo i za druge delove Srbije.

“To su tri tačke koje Demokratska stranka sada poštuje na nivou pokrajine i na nivou svoje centrale. To je politika prema Vojvodini” – rekao je Vasin.

On je rekao da ne abolira Demokratsku stranku za period proveden na vlasti na republičkom nivou i na nivou lokalnih samouprava, ocenivši da je tada za Vojvodinu moglo da se učini mnogo više, te da je i DS imala u svojoj politici centralističke note.

“DS je grešnik”iz tog perioda, ali ne možemo reći da se u poslednje tri godine, od kako SNS suštinski vlada Srbijom, nešto poboljšalo. Očigledno je da ta vizija centralizacije ima uporište u svim strankama koje su na vlasti na nivou republike, rekao je Vasin.

Govoreći o nedavnim sastancima lidera vladajuće koalicije na pokrajinskom nivou, Vasin je ocenio da je u međusobnim odnosima dosta dilema raščišćeno i najavio još jedan susret lidera čime će ova “runda” biti okončana dogovorom.

“Sve ono što smo učinili u poslednjih osam meseci je doprinelo da je ta koalicija sada stabilna i ja mislim da će do izbora, koji će biti održani u redovnom terminu, vojvođanska Vlada funkcionisati u ovom sastavu. Ona i sada funkcioniše bez ikakvih nesuglasica” – rekao je Vasin.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!