Vasin: Formiraćemo demokratski blok za Vojvodinu

15 jan 2016

Pokrajinski izbori biće izbori za Vojvodinu kakvu je mi vidimo ili za Vojvodinu kakvu je vidi SNS

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin rekao je danas u Subotici da će ta stranka u Vojvodini, zajedno sa velikim brojem nevladinih organizacija, nacionalnih zajednica i stranaka, formirati demokratski blok koji će se zalagati za vrednosti Vojvodine.

„Sigurni smo da će predstojeći Pokrajinski izbori biti izbori za ovakvu ili onakvu Vojvodinu, za Vojvodinu kakvu je mi vidimo ili za Vojvodinu kakvu je vidi Srpska napredna stranka“, rekao je Vasin u prostorijama subotičkog odbora DS-a predstavljajući izborni program „Novi dnevni red za Srbiju“.

Vasin je kazao da je neophodno formiranje saveza sa kojim će DS izaći na izbore „protiv onih političkih opcija koje su u Skupštini Vojvodine glasale za ukidanje njenih nadležnosti, ukidanje Elektrovojvodine, koje su glasale i podržale Zakon o poljoprivrednom zemljištu i koje su glasale protiv toga da pripadnici nacionalnih zajednica i njihova deca mogu da polažu prijemne ispite na fakultetima na svojim maternjim jezicima.

„Protiv takve Vojvodine ćemo se boriti i protiv takve Vojvodine kakvu je oni vide ćemo pokušati da okupimo sve demokratske opcije koje deluju na teritoriji pokrajine“, kazao je Vasin.

Demokratska stranka je inicijator sastanka koji će biti održan 19. januara u Beogradu, a na kojem će se razgovarati o načinima zajedničke saradnje sa budućim strankama i nevladinim organizacijama.

Inicijativu su do sada prihvatili Socijaldemokratska stranka i Liberalno-demokratska partija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!