Devedesete ponekad izgledaju naivno u odnosu na sadašnjost

26 jan 2016

Na tribini je promovisana knjiga „Eksperiment je uspeo – žabe su skuvane!“, autorke Anite Beretić

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin izjavio je večeras da devedesete godine prošlog veka ponekad izgledaju “naivno” u odnosu na sadašnjost.

“Mnogo toga iz devedesetih godina prošlog veka za šta smo mislili da je zauvek prošlo nažalost nije prošlo. Tragedija je što se danas devedesetih ne možemo sećati kao bezbrižni ljudi. Naprotiv, ponekad devedesete izgledaju naivno u odnosu na ono što nas danas snalazi”, rekao je Vasin na tribini u Novom Sadu.

Dodao je da je dovoljno da se pogleda Centralna otadžbinska uprava Srpske radikalne stranke iz devedesetih i današnji vrh države pa da se vidi koliko su stvari slične.

Marija Gajicki iz nevladine organizacije Vojvođanka ocenila je da se društvu u Srbiji danas sveti to što posle 2000. godine nije sprovedena lustracija.

“Nismo sproveli lustraciju i sada nam se to sveti. Svako društvo mora da nađe snage i mora da nađe onaj trenutak kada je vreme da se suoči sa sopstvenom prošlosti. Zaboravili smo, nismo bili dosledni“, kazala je Marija Gajicki.

Direktorica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović ocenila je da je i danas na važnim mestima u Srbiji previše onih koji su odgovorni za „naše užase“ iz devedesetih godina prošlog veka, zbog čega se pitamo da li mi uopšte imamo budućnost.

Na tribini je promovisana knjiga „Eksperiment je uspeo – žabe su skuvane!“, autorke Anite Beretić, koja predstavlja njen lični dnevnik, čije se težište odnosi na propadanje društva tokom devedesetih godina prošlog veka.

Anita Beretić je pomoćnica pokrajinskog sekretara za ravnopravnost polova i nekadašnja republička poslanica Demokratske stranke.

Podelite ovu stranicu!