Vasin: Da odgovaraju oni koji su lagali da je Vojvodina nerazvijena

30 sep 2014

Lažima su odbijali strane investitore

Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin izjavio je danas da se pokazalo da je Vojvodina po razvijenosti prvi ili drugi region u Srbiji i upitao kome je bilo u interesu da javnost obmanjuje pričama o zaostalosti te pokrajine, što je za posledicu imalo odbijanje stranih investitora od ulaganja u Vojvodinu.

„Postavljamo opravdano pitanje kome je bio interes da iz dnevno-političkih razloga napada Pokrajinsku vladu i obmanjuje javnost o Vojvodini kao o najnerazvijenijem regionu u Srbiji, i time odvraća potencijalne investitore od ulaganja u našu pokrajinjnu“, rekao je Vasin novinarima.

Dodao je da bi se to pitanje moglo postaviti mnogima, a među njima je istakao funkcionerke Srpske napredne stranke Zoranu Mihajlović i Maju Gojković, kao i funkcionera Socijalističke partije Srbije Dušana Bajatovića.

Prema uredbi koju je donela Vlada Srbije 24. septembra a potpisao ju je njen predsednik Aleksandar Vučić, Vojvodina je svrstana u razvijene regione, koji ostvaruju vrednost bruto domaćeg proizvoda iznad vrednosti republičkog proseka.

“Uredbom Vlade Srbije o razvijenim i nerazvijenim regionima najzad je i zvanično verifikovano ono što Vlada Vojvodine odavno tvrdi: da je Vojvodina po svim ekonomskim pokazateljima prvi ili drugi region u Srbiji po uspešnosti“, rekao je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!