Usvojena odluka o polaganju prijemnog na jezicima manjina

08 apr 2015

Kandidatima omogućiti polaganje prijemnog ispita na jeziku nacionalne manjine

Skupština Vojvodine usvojila je danas, većinom glasova odluku o polaganju prijemnog ispita za upis na visokoškolsku ustanovu, na jezicima nacionalnih manjina, odnosno nacionalnih zajednica.

U obrazloženju je navedeno da je tom odlukom propisana dužnost visokoškolskih ustanova u pokrajini da kandidatima omogući polaganje prijemnog ispita na jeziku nacionalne manjine, pod uslovom da je to jedan od jezika na kojem se, na teritoriji Vojvodine, izvodi redovna srednjoškolska nastava.

Pokrajinska Skupština je na 40. sednici u ovom sazivu, u okviru dnevnog reda od 17 tačaka, usvojila i program unapređenja socijalne zaštite u pokrajini, odluku o imenovanju članova Pokrajinskog saveta za bezbednost, kao i odluku o osnivanju Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema – “Biosens”.

Usvojene su i pokrajinske skupštinske odluke o donošenju prostornih planova nekoliko područja posebne namene u AP Vojvodini.

Na inicijativu Ženske parlamentarne mreže pokrajinske Skupštine i na poziv predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, poslanici su za vreme sednice ispred velike skupštinske sale mogli svojim potpisima da daju podršku Ženskoj platofrmi za razvoj Srbije.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!