Uprkos peticiji i protestu građana Bečeja postavljen trafo

16 mar 2018

"Danas su na terenu bili i policajci koji su ispitivali jednog od stanovnika kuća ispred kojih se postavlja trafo"

Danas oko 12 sati postavljena je trafo-stanica na uglu ulica Zmaj Jovine i Matije Gupca na zelenoj površini ispred dve kuće, uprkos protivljenju građana tog dela grada, protestu SUBNOR, peticiji sa 250 potpisa za preispitivanje dozvole, to jest rešenja o odobrenju za izvođenje radova od 19. februara ove godine izdate od Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor i uprkos tome što je u toku noći između 15. i 16. marta neko zatrpao rupu iskopanu za temelj trafo-stanice.

Danas su na terenu bili i policajci koji su ispitivali jednog od stanovnika kuća ispred kojih se postavlja trafo o tome od kada stanuje u toj kući i pokušali su da saznaju ko je zatrpao već iskopane temelje. Policajci su negodovali i zbog toga što ih je novinarka Bečejskog mozaika slikala na javnoj površini.

Za sada niko od predstavnika investitora, EPS Distribucije (zavisno privredno društvo Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije), nije odgovorio na pitanja novinara o tome zašto se baš na zelenoj površini postavlja trafo, ali su u nezvaničnom razgovoru sa predstavnikom Distribucije Novi Sad dobijeni podaci da na tu površinu nije postavljen novi, već korišćeni trafo snage 630 kilovata, te da nema opasnosti od zračenja i da za trafo-stanice te snage nije obavezna izrada studije o eventualnom uticaju na životnu sredinu.

Stari trafo koji ometa preglednost raskrsnice za oko mesec dana biće fizički eliminisan, te je zbog toga postavljen trafo na zelenoj površini ispred kuća, rekao je predstavnik Distribucije Novi Sad.

Predračunska vrednost radova, po rešenju o odobrenju za izvođenje radova je 6,1 milion dinara.

(Bečejski mozaik)

Podelite ovu stranicu!