Upravnik: Zahtevi za smenu Isakovića su palanački

27 sep 2014

Taj mehanizam biva pokrenut kada neka od tri umetničke jedinice SNP-a kontinuirano postiže uspehe kojima nadilazi palanačke kapacitete

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Aleksandar Milosavljević odbacio je danas anonimne zahteve za smenu direktora Drame tog pozorišta Borisa Isakovića i ocenio da se slični zahtevi pojavljuju svaki put kada neki deo tog teatra napravi uspeh koji nadilazi “palanačke” okvire.

Pojedini mediji objavili su da se u SNP-u prikupljaju potpisi na peticiju za smenu Isakovića.

“To me ne čudi, ne zato što Isaković rđavo radi svoj posao – naprotiv, odlično ga radi – nego zato što je to mehanizam koji biva pokrenut uvek kada neka od tri umetničke jedinice SNP-a kontinuirano postiže uspehe kojima nadilazi palanačke kapacitete”, naveo je Milosavljević u saopštenju za javnost.

Dodao je da se isti scenario ponavlja svaki put kada SNP izađe na međunarodnu scenu i nađe se na terenu gde vladaju kriterijumi drugačiji od onih koji odgovaraju domaćem proseku.

Podsetio je da se slična stvar dogodila i kada je pre nekoliko godina Balet SNP-a postigao zapažene uspehe u evropskim okvirima, nakon čega je “neko anoniman” prikupljao peticiju za smenu direktorice Baleta Olivere Kovačević Crnjanski. “Kada to nije prošlo, poslata joj je SMS poruka s pretnjama, nakon čega je podnela ostavku. Koliko mi je poznato policija nije obustavila istragu tim povodom. I tada su pominjani potpisi koje do danas nisam video”, naveo je Milosavljević.

Ocenio je da je “nemoralno” započeti medijsku kampanju, a u isti mah tvrditi da sva pitanja valja rešavati u kući, dijalogom i dodao da mu razgovor niko nije ponudio. “Na manipulacije i pritiske posredstvom medija ne pristajem. Za dijalog sam, kao i do sada, uvek raspoložen i spreman”, rekao je Milosavljević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!