Univerzitet u Novom Sadu najuspešniji univerzitet u Srbiji po broju Erazmus plus projekata

Univerzitetu u Novom Sadu je odobreno ukupno 12 novih projekata, što je najveći broj odobrenih projekata u odnosu na druge univerzitete u Srbiji

19. sep 2018

Univerzitet u Novom Sadu najuspešniji je univerzitet u Srbiji na konkursu Evropske unije za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju i strateških partnerstava za 2018. godinu, saopšteno je danas sa tog univerziteta.

“Na osnovu objavljenih rezultata Erazmus (Erasmus) plus konkursa za projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju i strateških partnerstava za 2018. godinu, Univerzitetu u Novom Sadu je odobreno ukupno 12 novih projekata, što je najveći broj odobrenih projekata u odnosu na druge univerzitete u Srbiji”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će Univerzitet u Novom Sadu u četiri nova projekta imati ulogu koordinatora i rukovodiće projektom, dok će u osam projekata učestvovati kao jedan od partnera.

U okviru istog konkursa, Univerzitetu u Beogradu je odobreno ukupno sedam projekata, od kojih u dva projekta ima ulogu koordinatora, a u pet projekata učestvuje kao jedan od partnera, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Univerzitetu u Nišu odobreno ukupno sedam projekata, od kojih u dva projekta ima ulogu koordinatora, a u pet projekata učestvuje kao jedan od partnera, Univerzitet u Kragujevcu će u četiri nova odobrena projekta učestvovati kao jedan od partnera, dok je Univerzitetu umetnosti odobren jedan novi projekat u kojem će imati ulogu koordinatora.

Detaljnije informacije o odoborenim projektima biće predstavljene na konferenciji za medije u petak, navodi se u saopštenju.

U saopštenju piše i da će Prvi Rektorski forum Zapadnog Balkana biti održan na Univerzitetu u Novom Sadu 24. i 25. septembra.

Forum će okupiti rektore univerziteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Hrvatske i Slovenije, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da su zajednica državnih univerziteta Srbije i Univerzitet u Novom Sadu pokrenuli pilot-program interne mobilnosti studenata doktorskih studija u Srbiji, koji će omogućiti kratke istraživačke boravke na Univerzitetu u Novom Sadu za studente doktorskih akademskih studija drugih državnih univerziteta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga