Uniformirani vojnici SAD-a na Gay Prideu

Jul 21 2012

To je prvo takvo dopuštenje otkako je prestala vrijediti preporuka "Don't Ask, Don't Tell" u skladu s kojom su gayevi mogli služiti u vojsci samo ako nisu otkrili svoju seksualnu orijentaciju

Američko ministarstvo obrane dopustit će aktivnim vojnicima da odjeveni u uniforme sudjeluju u skoroj Gay Prideu u San Diegu.

Taj potez, objavljen u internom dopisu, prvo je takvo dopuštenje otkako je u rujnu prestala vrijediti preporuka Don’t Ask, Don’t Tell u skladu s kojom su gayevi mogli služiti u vojsci samo ako nisu otkrili svoju seksualnu orijentaciju.

“Organizatori planiraju da dio Pridea bude posvećen vojnicima”, napisao je u dopisu zamjenik pomoćnika ministra obrane za veze sa zajednicom i javnošću Rene Bardorf. “Osim toga, organizatori potiču pripadnike vojske da od svojih zapovjednika traže dopuštenje da u maršu sudjeluju uniformirani i tako istaknu svoj ponos”, dodao je.

San Diego ima mnogo vojnika jer je ondje pomorska baza, a u blizini je i baza marinaca u Pendletonu. Gotovo 400 pripadnika vojske već se prijavilo za paradu, kaže organizator LGBT Pridea u San Diegu.

(H-alter)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jul 21 2012. Filed under Marginalci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+