Umro autor serije Mućke

24 Apr 2011

Izgubili smo najvećeg pisca komedija u zemlji, ali on nam ostavlja veliku zaostavštinu - dar da se smejemo.

Britanski pisac Džon Salivan, scenarista hit televizijske humorističke serije “Mućke”, umro je u 65. godini, u bolnici u Sariju gde se šest nedelja lečio od virusne upale pluća, javio je Bi-Bi-Si.

Dejvid Džejson, koji je u seriji grao Del Boja, izjavio je da je “očajan” zbog gubitka prijatelja. “Izgubili smo najvećeg pisca komedija u zemlji, ali on nam ostavlja veliku zaostavštinu – dar da se smejemo”.

Nikolas Lindherst, koji je u “Mućkama” igrao Delovog brata Rodnija, rekao je da je “šokiran” i “duboko ožalošćen” smrću “nesumnjivo” najboljeg britanskog televizijskog pisca.

“Mućke” čiji su glavni junaci braća Del i Rodni Troter koji uporno pokušavaju da se brzo obogate, redovno je proglašavana za najbolju britansku komediju. Prikazivana je od 1981. do 1991. a potom je snimljeno nekoliko prigodnih epizoda, za Božić.

Salivan je jednom prilikom za Rodnija iz “Mućki” rekao da je “delimično kao on” jer je i sam kao tinejdžer bio “naivni sanjar”. Za Del Boja je rekao da je mešavina mnogih likova koje je upoznao dok je 1970-ih radio kao prodavac polovnih automobila.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!