Ulica u Subotici nazvana po Verici Barać

25 sep 2014

Zahvaljujući njoj poništena je i privatizacija u subotičkom Bratstvu

Odbornici subotičke skupštine izglasali su danas predlog da se jedna ulica u tom gradu nazove po preminuloj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Verici Barać.

Inicijativu je predložilo udruženje građana Solidarnost, a u obrazloženju odluke navodi se da se Verica Barać požrtvovano borila protiv korupcije u Srbiji.

„Radila je i borila se u uslovima pretnji, pritisaka, sudskih procesa i medijskih manipulacija, rukovodeći se interesima ugroženih i opljačkanih radnika i uvek je bila na njihovoj strani“, piše u obrazloženju odluke.

Predlagač je istakao i da je Verica Barać neposredno vezana i za Suboticu, jer se Savet bavio i privatizacijama pojedinih firmi u tom gradu, te da je zahvaljujući njoj poništena privatizacija fabrike vagona Bratstvo.

Subotička skupština usvojila je danas predloge i da dve ulice u tom gradu budu nazvane po doktorki Liviji Herzog, koja je dala poseban doprinos u lečenju do tada neizlečivih teških plućnih bolesnika, i po Eleku Benedeku, poznatom mađarskom pripovedaču dečijih bajki, čiji se dan rođenja u Mađarskoj slavi kao Dan narodnih bajki.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!