Uhapšeni klarinetista otvara festival u Pančevu

24 sep 2014

Đumić je uhapšen prošlog četvrtka pod obrazloženjem da je svirao džez na nedozvoljenom mestu

Uprava festivala Ethno.com odlučila je da nedavno uhapšenog mladog pančevca Đorđa Đumića, koji je bez dozvole svirao klarinet kod Kalenić pijace u Beogradu i na taj način zarađivao za život, pozove da izvođenjem numere zbog koje je priveden, svečano otvori dvanaesti Ethno.com festival, koji se održava u Pančevu, od 26. do 28. septembra, saopšteno je danas iz Kulturnog centra Pančeva.

U toj ustanovi su podsetili da je Đumić uhapšen prošlog četvrtka pod obrazloženjem da je svirao džez na nedozvoljenom mestu.

Podstaknuta ovim dešavanjem, dodaje se, većnica za kulturu i informisanje grada Pančeva, Jasmina Večanski, pokrenula je inicijativu o davanju više slobode uličnim sviračima u Pančevu.

„Ethno.com festival pridružuje se ovoj inicijativi, a na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Kulturnom centru Pančeva povodom programa ovogodišnjeg festivala, i Dragan Ristić, lider grupe „Kal“ koja takođe nastupa, odrekao se dela honorara u ime mladog klarinetiste Đorđa Đumića“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!