Uhapšen napadač na Borisa Isakovića

24 avg 2010

Za napad je osumnjičen Ivan Marković, koji je zaposlen u SNP

Napadač na glumca Borisa Isakovića, Ivan Marković, uhapšen je juče oko 15 sati u Novom Sadu i u pritvoru će provesti najmanje 48 sati.
Kako Radio 021 saznaje u novosadskoj policiji, on se tereti za pokušaj ubistva i neovlašćeno držanje i nošenje eksplozivnih materija. U policiji napominju da će se o detaljima ovog slučaja znati više nakon završetka istrage.
Direktor SNP-a, Aleksandar Milosavljević, iznenađen je činjenicom da je glumca Borisa Isakovića napao jedan od zaposlenih u pozorištu. On je u izjavi za Radio 021 rekao kako Isaković i Marković nisu imali profesionalnih kontakata.
„Ma koliko mi bilo strašno da je počinilac zaposlen u Srpskom narodnom pozorištu, s druge strane mi je laknulo što je uhvaćen počinilac,“ kaže Milosavljević.
Kako Radio 021 nezvanično saznaje, Marković je bio poznat kao konfliktna ličnost, često se nasilno ponašao i dolazio naoružan na posao.
Motiv uhapšenog  bio je prikrivanje drugog krivičnog dela prevare, naveo je ministar policije Ivica Dačić.
Isaković je povređen 23. juna u eksploziji ručne bombe postavljene ispod njegovog automobila na Bulevaru Kneza Miloša, a operisan je u Kliničkom centru i nakon dva dana pušten na kućno lečenje.
Novosadska policija utvrdila je da je ispod njegovog automobila eksplodirala ručna bomba M-52, a tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

(021)

Podelite ovu stranicu!