Udruženje sindikata penzionera traži ostavku ministra finansija Dušana Vujovića

12 Dec 2017

"Izjave ministra finansija su uznemirile i uplašile sve penzionere u Srbiji"

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je danas ostavku ministra finansija Dušana Vujovića zbog njegovih izjava da ostaje primena zakona o privremenom umanjenju penzija i da se stiče pravo na penziju a ne pravo na konkretni iznos penzije.

Vujovića je u Skupštini Srbije na primedbe poslanika opozicionih stranka da u predloženom budžetu za 2018. godinu postoji mogućnost da sve penzije budu vraćene na nivo pre novembra 2014. godine, kada su primanja penzionera bila smanjenja zbog mera fiskalne konsolidacije, rekao da su penzije kao bilo koja stečena imovina “imate je, ali niko ne može da vam garantuje njenu vrednost”.

Po oceni Udruženja sindikata penzionera takve izjave ministra finansija su “uznemirile i uplašile sve penzionere u Srbiji”.

“Posebno smo zgranuti ćutanjem Saveza penzionera Srbije i Partije ujedinjenih penzionera jer su izjave ministra finansija možda i najave nečega što ćemo tek doživeti”, navodi se u saopštenju udruženja.

Dodaje se da su se stekli uslovi za ukidanje privremenog zakona o smanjenju penzija “kako bi se vratio raniji uređeni penzijski sistem u kojem odnosi isplaćenih penzija zavise od visine uplaćenih doprinosa”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!