Udruženja: Vlasnik RTV Pink sklonio majmune na nepoznatu lokaciju

20 Sep 2017

"Pokrajinska inspekcija ćuti, a udruženja nisu dobila odgovor Željka Mitrovića na dopis koji su mu uputila sa molbom da oslobodi životinje koje su zatočene za potrebe snimanja programa 'Zadruga'”

Predsednica Upravnog odbora organizacije Link plus Nataša Vukmirović izrazila je danas nezadovoljstvo postupanjem pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, koja nije pronašla majmune u objektu Televizije Pink u Šimanovcima, u kojem se snima rijaliti šou “Zadruga”.

Postupajući po prijavi udruženja Feniks, Nada za životinje Riska i Link plus koju su podnela zbog nezakonitog držanja i javnog prikazivanja životinja u programu “Zadruga”, nadležna pokrajinska inspekcija izvršila je kontrolu, a nakon toga je saopštila da u objektu nije zatekla divlje životinje

“Pravna zastupnica TV Pink Tatjana Đurašinović rekla je inspekciji da su životinje odvedene kod veterinara, ne navodeći o kojoj veterinarskoj ambulanti se radi. Đurašinović je takođe navela da su životinje poreklom iz Zoološkog vrta u Jagodini, ali nije rekla da li su poklonjene ili privremeno ustupljene za potrebe snimanja programa”, navela je Nataša Vukmirović u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, inspekcija nije do kraja uradila posao, već je naložila da se podnese zahtev Ministarstvu zaštite životne sredine za pribavljanje potvrde za trgovinu u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode.

Dodala je da je, umesto toga, pokrajinska inspekcija trebalo odmah da podnese prijavu policiji i zahteva da divlje životinje budu pronađene, kao i prijavu republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine sa zahtevom da se izvrši kontrola u jagodinskom zoološkom vrtu.

Nataša Vukmirović je kazala da veterinarska inspekcija još uvek nije dostavila obaveštenje po postupanju po prijavi, a udruženja nisu dobila odgovor Željka Mitrovića na dopis koji su mu uputila sa molbom da oslobodi životinje koje su zatočene za potrebe snimanja programa “Zadruga”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!