U Temerinu porazbijani izlozi

17 okt 2011

Meta vandala u noći 16. oktobra bila je pekara, kao i prodavnica, apoteka..., što je okvalifikovano kao krivično delo uništenja i oštećenja tuđe stvari

Policija intenzivno traga za nepoznatim osobama koje su tokom noći razbile izloge na pekari, prodavnici, apoteci i prostorijama ribolovačkog udruženja u Temerinu, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

Tužilaštvo je taj događaj, koji se desio noću 16. oktobra, okvalifikovalo kao krivično delo uništenja i oštećenja tuđe stvari navela je policija, čiji su pripadnici obavili uviđaj.

Prošlog meseca su u tom južnobačkom mestu, nastanjenom uglavnom Srbima i Mađarima, pretučeni maloletnici srpske nacionalnosti i zabeleženo još nekoliko incidenata koji su uznemirili javnost.

Policija je saopštila da ti incidenti nisu, po svojoj prirodi, bili međunacionalni sukobi nego se osnovano sumnja da su to dela nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, nanošenja teške telesne povrede i uništenja ili oštećenja tuđe stvari.

Osim pojačanog angažovanja policije na otkrivanju i rasvetljavanju tih događaja, povodom incidenata u Temerinu raspravljali su i nadležni odbori pokrajinske skupštine, predstavnici temerinske opštine, škola i drugih institucija i organizacija.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!